Radio Romanian

DANCE

Se redă piesa

Title

Artist

Acum la radio

Non-Stop Music

00:00 09:00

Acum la radio

Non-Stop Music

00:00 09:00

Background

Vremea azi, 7 iulie 2020. Zonele unde vremea se răcește simțitor!

7 iulie 2020

Marți, avem ploi frecvente, întâi în vest, centru şi nord, apoi şi în rest. Se răcoreşte simţitor în zona intracarpatică, dar în sud-est, zăpuşeala persistă, iar stresul termic va fi accentuat.

Maximele vor fi de 17-18 grade în nord-vest, dar de 33 de grade în sud-est.

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera este ceva mai plăcută, în primele ore, însă temperaturile contiua să crească şi o să mai avem zăpuşeala şi un aer greu de respirat. Mai pe seară apar şi aversele, iar la noapte se răcoreşte. Vor fi în jur de 14…15 grade în zonă.

Vreme foarte caldă se anunţă şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, dar arşiţa se mai domoleşte. Ieri au fost 36 de grade la Brăila. Ploile apar în a doua parte a zilei şi vor fi zdravene, cu vijelii şi grindină.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se răcoreşte simţitor şi o să plouă în mai multe reprize. Maximele nu mai trec de 25…26 de grade. La noapte vor fi în jur de 10 grade în nordul provinciei.

Vreme cam răcoroasă găsim şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Instabilitatea persista, ploile vin în mai multe rânduri şi, local, se pot aduna peste 25 l/mp. La noapte se înseninează.

Se răcoreşte destul de tare şi în ţinuturile vestice. Acestea sunt valori de aprilie-mai. Ploile sunt în averse, zdravene şi zgomotoase.

Şi în Transilvania avem nevoie de o haină în plus. Se ating cu greu 24 de grade, o să plouă din când în când şi noaptea va fi una destul de rece în depresiuni şi la munte. Se ating 5…6 grade.

În Oltenia, găsim vreme mai bună, deşi o să plouă trecător, iar temperaturile scad cu vreo două, trei grade.

Schimbări se produc şi prin sud, însă, după-amiaza, arşiţa persista. O să avem din nou stres termic şi un disconfort accentuat, iar pe seară vin şi ploile.

În Bucureşti, astăzi şi miercuri, avem vreme mai neplăcută, apoi se înseninează din nou.

Azi percepem o oarecare răcorire, însă după prânz tot mai avem atmosfera sufocantă şi disconfort termic. Se ating 30-31 de grade, norii se adună progresiv şi vor fi condiţii să plouă; se pot produce vijelii şi apare grindină.

În zonele de munte se răcoreşte şi vin noi serii de ploi. Vor fi averse straşnice, cu vânt puternic şi cantităţi de apă de 25, până la 50 l/mp.

Pe litoral, prindem încă o zi foarte caldă, cu disconfort termic pronunţat şi zăpuşeala mare. După prânz încep să se adune norii, iar pe seara va ploua trecător. Vântul se porneşte tot din a doua parte a zilei, atinge 60….80 km/h, iar apa mării va avea în jur de 26 de grade.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *