Radio Romanian

DANCE

Se redă piesa

Title

Artist

Acum la radio

Acum la radio

Background

Robotul de 1.500 de dolari destinat copiilor

15 mai 2020

Un robot de aproximativ 3 kg, ce arata desprins din desenele Pixar, poate fi achizitionat de parinti pentru copiii lor pentru 1.500 de dolari – plus un abonament de 60 de dolari/luna dupa primul an.

Moxie e un robot educational destinat copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 9 ani. Robotul e menit sa ofere copiilor lectii saptamanale ce ajuta dezvoltatea abilitatilor cognitive, emotionale si sociale, potrivit producatorului, compania Embodied.

Copiii vor fi rugati sa il ajute pe Moxie sa exploreze si sa inteleaga experiente umane si abilitati, precum invatarea noilor cuvinte sau discutarea unor experiente noi, precum mersul la dentist.

Parintii vor putea controla robotul printr-o aplicatie, ce le permite sa urmareasca progesul copiilor si sa limiteze folosirea Moxie.

Producatorul robotului Moxie sustine ca datele personale vor fi criptate si disponibile doar parintilor sau ingrijitorilor. Moxie nu e primul robot menit sa invete copiii abilitati importante de la o varsta frageda – Sony a lansat robotul Aibo, de 2.900 de dolari si Jibo. Moxie va fi lansat in aceasta toamna.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *