Radio Romanian

DANCE

Se redă piesa

Title

Artist

Acum la radio

ONLY MUSIC

13:00 20:00

Acum la radio

ONLY MUSIC

13:00 20:00

Background

Loreen este invitata specială a finalei Eurovision România 2020!

23 februarie 2020

Duminică, 1 martie, în direct la TVR1, Elena Gheorghe şi Connect-R vor prezenta Finala Eurovision România 2020, eveniment la care va urca pe scenă Loreen. Aceasta este artista care a câştigat Eurovision Song Contest 2012 cu piesa „Euphoria”. Muziciana de 36 de ani din Suedia a devenit cunoscută publicului din ţara de baştină după ce a participat la concursul de talente „Idol”. A obţinut locul 4 în competiţie. În 2005 a lansat single-ul „The Snake” şi devenea prezentatoare TV la postul suedez TV400.
Eurovision 2020 a adus şi o nouă procedură pentru selecţia artistului care ne va reprezenta în Olanda. Astfel, întâi a fost aleasă artista, Roxen, apoi sunt alese piesele interpretate în Finala Naţională de pe 1 martie. Formatul a fost dezvoltat alături de Global Records, cel mai mare jucător din industria muzicală de la noi.
Pentru vocea sa specială au fost compuse 5 piese, care vor intra în Selecţia Naţională. În selecţia celor 5 track-uri s-au implicat compozitori, textieri, muzicologi, realizatori de divertisment şi regizori muzicali şi radio.
În Finala Naţională vor fi interpretate cele 5 piese drept 5 momente artistice distincte, iar juriul de specialitate alături de public vor alege piesa câştigătoare. Ponderea voturilor publicului este de 50% public, 50% juriu, iar în caz de egalitate, publicul are ultimul cuvânt. Eurovision Song Contest 2020 are loc la Rotterdam sub sloganul „Open Up”. Semifinalele au loc pe 12 şi 14 mai, iar finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a acestui concurs participă alături de România alte 40 de ţări. România intră în concurs în data de 12 mai, în a doua parte a primei semifinale.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *